Ce greseli vestimentare nu trebuie sa le faca niciodata o femeie

 

O femeie poate fi stilata chiar si in zilele in care nu are nici cea mai vaga idee ce o sa poarte. Cu toate acestea, deseori reuseste sa se faca remarcata prin ceva deosebit, rezultatul unei inspiratii de moment.

O atentie deosebita trebuie insa acordata combinatiilor vestimentare pe care le realizeaza partea feminina in general. Este adevarat ca uneori si cele mai renumite case de moda nu cunosc limite, venind cu tot felul de colectii vestimentare nonconformiste. Datoria femeilor insa este de a face efortul de a combina numai acele piese care le ajuta sa obtina tinute ce starnesc admiratia si asigura si confortul necesar.

Iata care sunt greselile vestimentare pe care nu trebuie se le faca niciodata o femeie in tinute:

Tricou supradimensionat peste jeans

De preferat este sa eviti purtatea tricourilor mari si lungi peste jeans pentru ca nu faci decat sa adaugi un efect accentuat de alungire siluetei. Daca mai optezi si pentru o pereche de pantaloni scurti, cu atat mai hilar ai putea arata. Cel mai bine este ca in cazul acestei combinatii sa introduci tricoul in pantaloni, eventual sa il inlocuiesti cu altul mai scurt.

Tinutele office si balerinii

De obicei acest mediu impune un stil elegant, deci si tinuta trebuie sa fie pe masura. Incearca sa inlocuiesti balerinii cu o pereche de tocuri oricat de joase, pentru a accentua ideea de eleganta si totodata pe cea de feminitate. De ce nu sunt recomandati balerinii? Ei bine, acestia dau senzatia de grosime gleznelor, ceea ce nu este deloc avantajos.

Fustele scurte si ghetele pana la glezne

Situatiile in care combinatia de fuste scurte si botine este una estetica sunt destul de rare. Asta se intampla din cauza ca este incaltamintea ce da senzatia de picioare scurte, fustele mini doar maximizand efectul acesta. Cel mai potrivit este sa asortezi fusta cu o pereche de cizme – asta iti va oferi si un grad mai ridicat de confort.

Tinutele de seara si de weekend cu gentile mari

In general purtam genti supradimensionate la tinutele casual sau cand mergem la munca. Cu toate acestea, tinutele pentru iesirile in oras sau evenimentele elegante nu ar putea fi nicicum completate cu o astfel de geanta. Preferabile in acest caz sunt modelele compacte, eventual gentile tip plic.

Combinatiile de haine largi

De multe ori femeile fac greseala de a purta in aceeasi tinuta diverse piese vestimentare largi. Acestea nu fac decat sa acopere sau sa mascheze in totalitatea formele. In fapt, intentia femeilor ar trebui sa fie evidentierea lor – a soldurilor, pieptului, taliei. Echilibrarea tinutei este deci o necesitate si poate fi realizata prin purtarea unei haine largi in partea de sus si a uneia stramte jos, eventual invers.

Pantaloni scurti si colanti dedesubtul acestora

Daca ar fi sa ne ghidam dupa definitia conceptului de pantaloni scurti, am avea in vedere purtarea lor fara nici o alta completare constand in colanti, mai ales ca reprezinta un articol vestimentar de vara. Astfel, iata ca o asemenea idee de combinatie ar putea sa iti creeze un aspect ridicol.

Blugii nepotriviti

Se intampla deseori ca blugii recent achizitionati sa se largeasca si sa ne ofere un aspect destul de neglijent. Pentru a nu crea senzatia aceasta, cel mai bine este ca la cumpararea lor, sa fie o idee mai stramti decat cei vechi, pe care deja i-am purtat o vreme pentru ca, in timp, denimul – material ce prezinta elasticitate – se intinde si cedeaza.

 

Desigur, uneori poate sa fie vorba despre situatii neprevazute, in care se urmareste ascunderea unor defecte. Chiar si atunci trebuie sa fim atente la combinatiile pe care le facem si la articolele pe care le alegem din garderoba.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon