Ce blugi ti se potrivesc in functie de silueta?

Află cum să alegi perechea perfectă de blugi în funcție de silueta ta, explorând acest articol minunat! Vei învăța cum să îți identifici corect forma corpului, dar și cum să descoperi blugii potriviți pentru diferite tipuri de siluete precum clepsidra, triunghiulară sau dreptunghiulară. De asemenea, vei afla cum să asortezi blugii cu alte haine, pentru a evita greșelile vestimentare!

Consultă articolul de mai jos pentru a-ți adăuga la colecția favorită cea mai nouă pereche de jeanși, și anume cei care să te avantajeze perfect!

Cum să identifici tipul de siluetă după forma corpului

Înainte de a alege perechea potrivită de blugi, este important să identifici forma corpului. Există mai multe tipuri de siluete, dar cele principale sunt cea clepsidră, triunghiulară, dreptunghiulară și triunghi inversat. 

  • Silueta clepsidră se caracterizează prin talie subțire și șolduri și bust proporționale. Este considerată cea mai feminină și mai atractivă, fiind caracterizată de umeri și șolduri de aceeași lățime, cu o talie bine definită.
  • Silueta triunghiulară are umerii mai înguști decât șoldurile. În acest caz, trebuie să optezi pentru modele care să creeze iluzia unei talii mai subțiri.
  • Silueta dreptunghiulară se caracterizează prin faptul că talia, șoldurile și bustul sunt aproape de aceeași dimensiune. 
  • Silueta triunghiulară inversată are umerii mai lărgi decât șoldurile. În acest caz trebuie să alegi variante de pantaloni care vor adăuga volum în zona șoldurilor și vor crea iluzia unor proporții mai echilibrate. 

Pentru a determina forma corpului, este important să îți iei măsurătorile corecte pentru bust, talie și șolduri, iar astfel vei putea identifica proporțiile și tipul de siluetă. 

Care sunt blugii potriviți pentru silueta clepsidră 

Pentru silueta clepsidră, alegerea blugilor potriviți nu este neapărat o provocare, având în vedere că este cea mai bine proporționată. Cu toate acestea, există câteva sfaturi utile care pot ajuta la găsirea perechii perfecte. 

În general, variantele de blugi pe picior, cu talie înaltă sau medie, sunt alegereri excelente, deoarece evidențiază talia îngustă și echilibrează proporțiile corpului. Blugii bootcut sau cu mici evazări la nivelul gleznei pot fi, de asemenea, o opțiune bună, deoarece ajută la echilibrul șoldurilor și umerilor. 

Optează pentru modele cu detalii sau finisaje care să atragă atenția asupra taliei și a feselor, precum buzunare aplicate pe spate, cusături decorative sau altele. De asemenea, cei cu efect de push-up vor oferi corpului un aspect mai rotunjit și atractiv. Culorile închise și uniforme te vor ajuta, de asemenea, la crearea unei siluete liniare și armonioase. 

Blugii potriviți pentru silueta triunghiulară 

În cazul siluetei triunghiulare, este recomandat să accentuezi talia în comparație cu celelalte părți ale corpului. Există mai multe tipuri de croieli care te avantajează în acest caz, care contribuie la crearea unei linii armonioase și la un echilibru vizual. 

De exemplu, blugii cu talie înaltă vor crea iluzia de picioare mai lungi și vor pune în valoare talia, atenuând astfel diferența dintre umeri și șolduri. De asemenea, blugii evazați, cu croi larg, de tip wide-leg sau flare - foarte în vogă acum -, sunt și ei potriviți deoarece vor menține un aspect proporționat și echilibrat al siluetei. Jeanșii cu detalii decorative în zona buzunarelor sau a brâului pot atrage atenția asupra părții superioare a corpului. 

Blugii potriviți pentru silueta dreptunghiulară 

Pentru a echilibra proporțiile și a crea iluzia unei talii mai definite în cazul unei siluete dreptunghiulare, este recomandat să alegi blugi cu talie medie, care vor contribui la crearea unei siluete echilibrate și armonioase. Modelele potrivite includ blugii bootcut, straight sau cei cu efect de sculptare. Aceste modele vor ajuta la conturarea formelor și la crearea unui aspect vizual plăcut.

Mai mult, buzunarele poziționate strategic, curelele sau cusăturile sunt detalii ce pot fi adăugate pentru a maximiza efectul de contur și pentru a pune în valoare atuurile siluetei.

Blugii potriviți pentru silueta triunghiulară inversată 

Pentru silueta de tip triunghi inversat, este recomandat să alegi blugi care aduc un echilibru între partea superioară a corpului - caracterizată prin umeri largi -, și cea inferioară, cu șolduri înguste. De exemplu, blugii cu talie medie sau înaltă vor ascunde talia dreaptă, iar cei cu croială de tip bootcut sau cei evazați vor crea iluzia unui corp mai bine proporționat.

Culorile joacă un rol important în alegerea jeanșilor potriviți în acest caz. Se recomandă să optezi pentru unele deschise, ori pentru imprimeuri sau detalii orizontale în zona șoldurilor și coapselor, pentru a crea iluzia de lățime. De asemenea, poți alege blugi cu detalii interesante în zona buzunarelor din spate sau unii care a cusături decorative, pentru a atrage atenția în partea inferioară a corpului. 

Cum să asortezi blugii cu alte piese vestimentare pentru a-ți pune în valoare silueta

Este esențial să alegi bluze și cămăși care să echilibreze proporțiile corpului și să creeze un aspect armonios. Pentru silueta triunghiulară, se recomandă topuri voluminoase, cu umeri lați sau detalii decorative, iar pentru cea clepsidră, un top strâns în talie și cu decolteu este alegerea perfectă. Pentru silueta triunghiulară inversată, se recomandă bluze cu imprimeuri la nivelul bustului, pentru a atrage atenția în partea de sus a corpului.

Accesoriile pot fi folosite pentru a accentua sau a diminua anumite caracteristici ale siluetei. Un colier lung poate atrage atenția spre talie sau spre bust, în timp ce o centură poate evidenția talia. Pentru silueta triunghiulară, se recomandă o eșarfă la gât, care va atrage atenția spre partea de sus a corpului.

Tipurile de pantofi pot influența și ei proporțiile corpului. De exemplu, tocurile înalte pot crea o iluzie de picioare lungi și subțiri pentru silueta dreptunghiulară, în timp ce pantofii cu vârf ascuțit pot fi de folos pentru siluetele triunghiulare inversate, pentru a crea o linie mai lungă și mai subțire a piciorului. 

Poți utiliza culorile și imprimeurile în avantajul tău, pentru a atrage sau pentru a masca anumite zone ale corpului. Pentru silueta clepsidră, folosește culori vii și imprimeuri pentru a scoate în evidență talia, iar dacă ai silueta de tip triunghi inversat, apelează la culori mai închise și imprimeuri discrete în partea de sus a corpului.

Greșeli de evitat atunci când alegi blugii în funcție de siluetă 

Există câteva puncte importante de luat în considerare, pentru a evita greșelile atunci când îți alegi jeanșii favoriți. În primul rând, alege blugii care se potrivesc perfect dimensiunilor corpului tău, deoarece alegerea unei mărimi prea mari sau prea mici va crea un aspect neplăcut. 

O altă greșeală este ignorarea formei corpului. Fiecare siluetă are caracteristicile ei și necesită un anumit tip de pantaloni pentru a sublinia punctele forte și a ascunde zonele mai puțin favorabile, iar ignorarea acestuia aspect poate duce la o imagine de ansamblu dezordonată și neîngrijită.

În plus, alegerea unui stil nepotrivit de jeanși poate crea un efect vizual neplăcut și chiar îți poate submina încrederea în sine. Ține cont de tipul de siluetă și evită tendințele care nu sunt pentru tine. Alte detalii, precum lungimea picioarelor sau poziția taliei, poate face diferența între un aspect armonios și unul dezordonat.

Înțelege proporțiile corpului tău, iar astfel vei putea să alegi blugii care îți vor pune în valoare silueta. Vizitează în continuare site-ul nostru, pentru a-ți alege jeanșii potriviți din gama noastră variată de pantaloni de damă, și pentru a bucura de un stil care te reprezintă și te face să te simți bine în propria piele!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon