Care sunt cei mai importanti designeri din Romania?

In mod definitoriu, o femeie pasionata de tot ce inseamna conceptul de moda in ansamblul sau va avea in vedere si marile amprente pe care designerii de origine romana le lasa in urma. Asadar, industria modei este destul de valoroasa in Romania, remarcandu-se prin cateva nume ale unor persoane cu adevarat consecvente, dar si creative, a caror munca merita sa fie recunoscuta.

In cele ce urmeaza, va vom prezenta amprentele unor designeri romani ce trebuie promovati prin unicitatea creatiilor lor:

1. Adrian Oianu: desi acesta a inceput o cariera in drept, in anul 1993 si-a gasit cu adevarat chemarea cand a inceput sa urmeze cursurile European Institute of Design din Milano. In anul 2001, Adrian Oianu a reusit sa puna bazele brandului ce ii poarta numele, desi pana atunci a impresionat prin creatiile sale sub alte nume cunoscute de firme din domeniul vestimentar. Noutatea cu care acesta a reusit sa impresioneze podiumurile din Romania a fost nu numai reprezentata in fiecare colectie a sa (designerul are peste 15 colectii la activ), ci si prin imprimeurile 3D digitale.

2. Andreea Tincu: de origine din Iasi, Andreea Tincu a interactionat cu acest domeniu chiar in perioada liceului, cand dupa absolvirea sectiei de moda a inceput o colaborare de succes cu brandul iesean Ravioli. Colectia sa cu inspiratie din anii 50 a fost un adevarat succes al primei sale prezentari de moda de la Mamaia Fashion Week. Acest designer de succes la ora actuala (colaborand cu brandul romanesc Sense) se remarca nu doar prin grija pe care o acorda fiecarui detaliu, ci si prin calitatea imbinata cu profesionalismul in fiecare piesa creativa realizata.

3. Andra Clitan: aceasta absolventa a Universitatii de Arte si Design din Cluj se bucura de studii de specialitate in acest domeniu complex al modei, intrucat a tinut sa termine si masterul in arte vizuale pentru a se asigura ca in momentul in care va incepe sa uimeasca publicul prin creatiile sale o va face ca la carte in adevaratul sens al cuvantului. Anul 2009 a fost deosebit de relevant pentru designerul roman, deoarece a reusit sa impresioneze iubitorii de moda si de frumos in cadrul Festivalului de Moda Pasarela, fiind unul dintre cel patru finalisti ai concursului Espor de la Mode. Andra Clitan se remarca prin orientarea sa in domeniul fashion asupra motivelor populare romanesti, reusind sa valorifice pe deplin bogatia istoriei din Romania.

4. Carmen Secareanu: abordand prin creatiile sale vestimentare un stil apropiat de estetica modei belgiene, Carmen Secareanu a pus bazele brandului ce ii poarta numele din anul 2002. Aceasta s-a bucurat de aprecierea romanilor iubitori de moda, fiind nominalizata de revista Elle ca unul dintre cei trei designeri romani ce au obtinut recunoastere si in strainatate. De asemenea, anul 2008 a reprezentat pentru Carmen Secareanu o multumire profesionala deosebita, intrucat a castigat prima editie a Festivalului de Moda Pasarela.

5. Ingrid Vlasov: pentru ca discretia este trasatura sa caracteristica, creatiile acestui designer roman de top se bucura de popularitate si la nivel international. Ultimele trei colectii ce poarta amprenta Ingrid Vlasov au fost prezentate la Paris Fashion Week, aducandu-i acestui designer o performanta deosebita: titlul de primul designer roman ce a fost inclus in calendarul oficial al evenimentului mentionat anterior. Ceea ce este cu mult mai impresionant decat aceasta mentiune consta in faptul ca toate colectiile realizate de Ingrid Vlasov se bucura de apreciere si peste ocean, fiind purtate de catre Lady Gaga - vedeta ce a reusit sa ii aduca designer-ului roman recunoastere si un grad ridicat de notorietate.

6. Maria Lucia Hohan: acest designer de origine romana croieste in fiecare colectie o poveste romantica. Lansarea brandului sau a avut loc cu sapte ani in urma, cand a reusit pe deplin sa impresioneze publicul cu tinutele vestimentare dorite de nenumarate femei. Totusi, Maria Lucia Hohan evita sa isi trimita colectiile pe podiumuri, fiind prezenta doar la targuri internationale de fashion.

 

Asadar, prin povestile designerilor romani de mai sus ne umplem inima de bucurie pentru ca in sfarsit moda romaneasca poarta amprenta unor nume creative, profesioniste, dar si inovative.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon