Botinele potrivite in functie de forma corpului

Cu toate ca ne aflam in plina iarna, nu dispar din trenduri botinele. Adaptate dupa mai multe conditii de vreme, acestea reprezinta o optiune de incaltaminte mereu valabila in sezonul rece. Dsigur, nu poti purta orice si oriunde – este bine sa te orientezi dupa anumite criterii atunci cand alegi botinele pentru fiecare tinuta. Foarte important este ca acestea sa se potriveasca intotdeauna cu forma corpului, sa creeze o imagine cat mai armonioasa. Poate fi vorba despre un model cu toc subtire sau gros, despre unul fara toc, despre cizme inalte sau botine de diverse lungimi.

Tipuri de botine si alegerea lor in functie de forma corpului

Astazi ne-am propus sa va intampinam cu un ghid util referitor la alegerea celor mai potrivite botine. Iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie si dintre care poti alege, in masura in care iti permite forma corpului.

O pereche de botine pana la glezne nu ar trebui sa lipseasca din garderoba ta, indiferent de modul in care iti este aranjata silueta. Potrivita in orice situatie aceasta se poate asorta atat in tinute cu pantaloni, cat si cu rochite sau fuste, dupa dorinta.

Atentie trebuie sa ai insa pentru ca este un model care creeaza impresia de picioare mai scurte. In cazul in care esti mica de inaltime, orienteaza-te dupa un model cu tocuri. De asemenea, alege o culoare a imbracamintei, sau cel putin a partii de jos din vestimentatie apropiata de cea a incaltamintei. Obtii astfel un efect aparte de alungire. Atunci cand intentia ta este de a incalta botinele intr-o tinuta cu fusta, limiteaza-te la un model care sa nu depaseasca deloc glezna. Fusta, respectiv rochia nu trebuie sa fie peste genunchi, de preferat deasupra acestora.

Alge o pereche de botine pana la jumatate de gamba daca ai picioarele prea subtiri si doresti sa creezi impresia unora mai voluminoase. De preferat este sa le alegi atunci cand porti pantaloni mulati pentru ca te ajuta sa obtii un efect spectaculos. Intotdeauna sa alegi tocurile cand inaltimea nu te avantajeaza pentru ca te ajuta sa creezi iluzia de inaltime.

Treci la cizmele pana peste genunchi atunci cand vrei sa alcatuiesti o tinuta ceva mai deosebita. Le poti alege oricare ar fi forma corpului tau si trebuie sa stii despre acestea ca reprezinta un must have al sezonului.

Le poti incadra cu usurinta in aproape orice tinuta, incepand de la rochite, skinny jeans, fuste etc. Un sfat in acest sens insa este sa incerci sa eviti hainele cu imprimeuri sau cele ce dispun de detalii orizontale atunci cand esti mica de inaltime. Nu te avantajeaza deloc.

Cand porti cizme cu toc? Te-ai intrebat vreodata care este cea mai potrivita dimensiune de toc pentru tine? Spre exemplu, tocuri mici ar trebui sa poarte indeosebi cele care au talpa de dimensiuni ceva mai mici. De altfel, categoria celor cu talpa dreapta, fara toc, este cea mai recomandata persoanelor cu picioare lungi. Desigur nu este o regula care spune asta. Oricine poate purta orice atat timp cat avantajeaza picioarele si efectul nu este unul hilar.

Un plus de feminitate il aduc in tinute pantofii cu toc stiletto. Acestia ar trebui sa fie intotdeauna o optiune pentru femeile care au picioarele subtiri. Nici platformele nu sunt de evitat in cazul acestora, din contra chiar recomandate. In privinta formelor voluptoase, cele mai potrivite se dovedesc a fi acele botine cu tocul inchis la culoare.

Este o clasificare destul de sumara a botinelor, respectiv cizmelor. Diversitatea modelelor existente pe piata o dovedeste. Vestea buna este ca ghidandu-te indeosebi dupa cele mentionate, poti acum sa alegi acea pereche de incaltaminte care sa aduca un plus de senzualitate si feminitate in tinuta ta. Sa nu uiti si de preferintele personale, de culorile care iti plac cel mai mult, de modele etc.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon