Arta suprapunerii hainelor – secretul unei aparitii stilate in sezonul rece

Avem toate indiciile ca iarna s-a instalat complet, iar temperaturile din termometru au inceput sa scada simtitor.

Noi, echipa Dyfashion.ro, asa cum te-am obisnuit deja, iti venim in ajutor cu cateva sugestii care sa te ajute sa invingi gerul de afara, cu tact, stil si mult bun gust. De data aceasta, am abordat o tema care vizeaza una dintre cele mai populare tendinte ale sezonului rece si anume, suprapunerea hainelor. Chiar daca aparent pare dificil sa mixezi si sa suprapui fara a da gres diverse piese vestimentare din materiale si texturi diferite, daca intrunesti cateva reguli de baza vei reusi sa creezi cateva outfit-uri de iarna care dincolo de faptul ca iti vor oferi protectie contra frigului, iti vor asigura o imagine de succes cu care te vei face remarcata in peisajul alb imaculat.

Alege piese de lungimi diferite

Atunci cand iti alegi hainele care iti vor crea outfit-ul, este bine sa tii cont de un set de reguli principale privind suprapunerea hainelor. Evita sa porti mai multe articole vestimentare de acceasi lungime, din simpul motiv ca nu iti flateaza in niciun fel silueta. Creeaza un joc al lungimilor, mixand o camasa lunga la un pulover mai scurt sau o bluza scurta cu un cardigan tricotat care sa acopere elegant soldurile.

Pastreaza o limita in ceea ce priveste suprapunerea hainelor

Daca esti incepatoare in ceea ce priveste aceasta moda a suprapunerii hainelor, trebuie sa ai in vedere o regula esentiala, pentru a nu obtine efectul unei siluete voluminoase. Astfel, evita sa suprapui mai mult de trei piese vestimentare. Mizeaza pe un top mai subtire, peste care poti imbraca un pulover si o jacheta. Atunci cand vrei ca hainele sa nu iti deformeze vizual proportiile corpului, alege haine usor mulate, care sa copie linia corpului intr-o maniera placuta, deopotriva estetica.

Obtine contraste

Nu trebuie sa ai retineri in a mixa culori puternice, imprimeuri sau materiale diferite. Obtinerea unor contraste este de fapt premisa care sta la baza ideii de suprapunere a hainelor, cat timp nu exagerezi. Alege o camasa cu un guler cu animal print sau cu dungi, peste care sa porti un pulover intr-o nuanta intensa, chiar neon.

Combina piese ale unor stiluri vestimentare diferite

Daca vrei sa obtii un look interesant si totodata chic, poti combina haine care apartin unor stiluri vestimentare diferite. Nu inseamna ca ai facut asta atunci cand ai asortat o rochie din piele la o jacheta tot din acelasi material, intrucat ambele articole inspira stilul punk-rock. Mai mult decat atat, cu o asfel de tinuta nu vei reusi sa te faci remarcata, motiv pentru care nu trebuie sa iti fie frica sa combini stiluri vestimentare diferite.

Raporteaza-te mereu la inaltimea si la silueta ta

Daca vrei sa devii o specialista in arta suprapunerii hainelor, nu uita sa tii mereu cont de inaltimea si forma corpului tau. Daca esti scunda, evita sa porti haine lungi pentru ca te vei pierde in ele. Alege mai degraba o camasa subtire, o pereche de jeansi cu talie inalta si o bluza mai groasa, care se opreste la linia soldurilor.

Imprimeurile si culorile puternice nu fac niciodata „casa buna” cu siluetele plinute. Acestea sunt in schimb avantajate de nuante neutre de maro, bej, negru sau alb. Talia poate fi subliniata cu ajutorul unei curele inguste.

Cat priveste incaltamintea pe care o purtam la hainele suprapuse, si acest aspect este conditionat de cateva reguli. Pentru picioarele lungi si tonifiate sunt indicate ghetele de tip biker, in timp ce pentru minione sunt mai potrivite cizmele peste genunchi, acestea adaugand un plus de inaltime. Mergi la sigur in schimb cu o pereche de botine negre, iar efectul este ca si garantat.

Pana la urma, arta suprapunerii hainelor nu este o provocare de netrecut atunci cand tii cont de sfaturile specialistilor. Tot ce trebuie sa faci este sa te raportezi mereu la fizicul tau si la necesitatile acestuia, pentru a obtine un look perfect pentru zilele aspre de iarna, fara a compromite elementul chic.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon