5 modele de rochii de nunta pentru femei plinute. Recomandari pentru orice tip de silueta

Sezonul nunților este oficial deschis, așa că probabil abia aștepți să îmbraci o ținută elegantă, și să te bucuri de o distracție pe cinste. În rândurile de mai jos vei afla cum să alegi cum să alegi modelele de rochii de damă care te avantajează, în cazul în care ai o siluetă mai plinuță. 

Vei descoperi care sunt croiurile care pot să-ți complimenteze frumos forma corpului, indiferent care este acesta. Citește, așadar, recomandările noastre de rochii de ocazie de mărime XXL pe care să le porți în acest sezon, dacă ai forme mai proeminente! 

De ce să ții cont de forma corpului când alegi o rochie de ocazie

Oricare ar fi forma corpului tău, trebuie să știi că prin alegerea hainelor potrivite, fie prin croiul unei haine sau cu ajutorul anumitor detalii, poți să-ți evidențiezi atuurile și să ascunzi anumite defecte. De exemplu, în cazul în care ai o siluetă cu un bust mai generos sau cu umerii lați, vei putea aduce echilibru ținutei prin modele de rochii de mărime mare care să aducă un plus de volum în partea de jos a corpului. 

Alte zone pe care le poți masca sunt cea a șoldurilor, și astfel poți opta pentru modele de rochii care au un efect vizual de alungire a siluetei. Chiar dacă ești mai plinuță, trebuie să ai în vedere forma corpului pentru a te simți în largul tău.

Rochia de ocazie pe care o porți la o nuntă trebuie să-ți permită să te miști în voie, dar și să te avantajeze din punct de vedere stilistic, pentru un efect maxim.

Cum să alegi modelele potrivite de rochii de nuntă dacă ai o siluetă mai plinuță 

Iată câteva recomandări de modele de rochii de nuntă, pentru femei cu forme mai proeminente, alese în funcție de tipul de siluetă. 

  • Rochii de nuntă potrivite pentru o siluetă tip clepsidră

Silueta de tip clepsidră (forma X) este considerată una dintre cele mai echilibrate, având talia bine definită, și lățimea umerilor și a șoldurilor aproximativ egale. Atunci când alegi o rochie de ocazie, poți alege un model cu mijloc accentuat cu ajutorul unui cordon, chiar dacă ai forme mai proeminente. 

Poți purta de exemplu o rochiță de lungime medie sau lungă, cu cordon lat, care va sublinia frumos zona mediană a corpului. Optează pentru un model din voal și viscoză fină și curea din material de catifea, pentru a păstra interesul spre forma feminină a corpului tău. 

  • Rochii potrivite pentru o siluetă de tip pară

O siluetă de tip pară, sau formă de tip A, este caracterizată de șolduri mai late comparativ cu umerii. Astfel, dacă ești mai plinuță vei obține echilibru în ținută dacă folosești haine care oferă volum în partea superioară a corpului, adică dacă accentuezi bustul și/sau umerii. 

Optează în acest caz pentru o rochie de nuntă din tafta, de lungime asimetrică. Croiul în V îți va conferi alungire, iar umerii frumos accentuați cu ajutorul detaliilor din voal vor atrage atenția asupra acestei porțiuni din zona superioară a corpului. 

  • Rochii potrivite pentru o siluetă rotundă (de tip măr)

În cazul în care forma corpului tău este mai degrabă rotundă, sau de tip măr (O), înseamnă că forme mai rotunjite la nivelul abdomenului, iar șoldurile sunt și ele relativ mari. În acest caz te va avantaja un model care să mascheze talia, sau să distragă atenția de la zona mediană. 

Poți încerca o rochie elegantă de lungime maxi sau midi care să atragă atenția asupra altor porțiuni ale corpului, cum este de pildă cea a decolteului. Ia în considerare varianta modelului de mai jos, cu un croi cloș și pliuri la bust. 

  • Rochii elegante pentru silueta de tip triunghi inversat

În cazul în care ai umerii mai lați sau un bust proeminent, înseamnă că tipul tău de siluetă este de forma unui triunghi inversat, sau de tip pară. În acest caz alege rochii de damă care adaugă volumetrie în partea de jos a corpului, cum sunt cele midi evazate sau cele de lungime maxi.

Chiar dacă ești mai plinuță, o rochie lungă te va avantaja datorită croiului și a detaliilor care conferă alungire, cum este de pildă materialul diafan din voal. Accentele de pe umeri onferă, la rândul lor, o notă aparte acestei ținute speciale de ocazie. 

  • Rochii de nuntă pentru o siluetă androgină

Dacă ai o conformație a corpului de tip dreptunghi, adică dreaptă sau androgină, înseamnă că ai proporții echilibrate. Cu toate acestea, va fi nevoie să accentuezi anumite puncte forte ale siluetei tale, chiar dacă aceasta este mai plinuță, pentru a adăuga un plus de feminitate.

De exemplu, în acest caz vei putea marca foarte bine talia cu ajutorul unei rochii cu cordon, de lungime midi sau maxi. La fel de bine poți alege și un model diafan de rochie din neopren, plin de detalii în diverse zone: decolteu accentuat cu perluțe, mâneci din organza, croi cambrat. 

Suntem siguri că ai optat pentru cel puțin una sau două rochii elegante de pe site-ul nostru, care să-ți să-ți pună în valoare atuurile siluetei așa cum trebuie, și să-ți permită în același timp să te simți cât mai confortabil! Pregătește-te să te pui în evidență așa cum dorești, indiferent care este forma corpului tău!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon