Cum sa te imbraci elegant si feminin atunci cand ai forma clepsidra?

 

Femeile sunt frumoase indiferent de felul in care aleg să se îmbrace, și mai ales atunci când știu cum să-și pună în evidență atuurile cu care sunt înzestrate în mod natural. Știm cu toții că anumite alegeri vestimentare ne pun în valoare corpul și ne fac să ne simțim mai bine, și din acest motiv este important să cunoaștem cât mai bine forma acestuia. 

Silueta de tip clepsidră este una dintre cele mai armonioase și echilibrate forme feminine, deoarece bustul și șoldurile au dimensiuni relativ apropiate, iar talia este frumos accentuată. Pentru astfel de configurații, soluțiile de accentuare a frumuseții feminine sunt multiple. 

Din rândurile de mai jos vei afla prin ce se caracterizează forma corpului de tip clepsidră, și care sunt cele mai avantajoase alegeri din punct de vedere stilistic.

Cum recunoști silueta de tip clepsidră?

Silueta de tip clepsidră este una dintre cele mai frumoase și proporționate forme de corp feminin. O recunoști ușor deoarece umerii și șoldurile sunt relativ egale, bustul măsurând cu doar câțiva centimetri mai mult sau mai puțin față de șolduri. Lungimea picioarelor este și ea bine echilibrată în raport cu restul siluetei. 

Un alt aspect prin care se distinge forma clepsidră este talia bine delimitată. Acesta este și unul din principalele motive pentru care femeile cu o astfel de configurație adoră să îmbrace atât de des rochii sau fuste, deoarece ele evidențiază cel mai bine atuurile corpului lor.

Și umerii sunt, la rândul lor, ușor rotunzi și echilibrați, iar fundul și coapsele sunt bine definite, fără a fi prea mari sau prea mici. Practic, greutatea este distribuită în mod echilibrat pe întregul corp.

Trebuie să știi însă că, pe cât de armonioasă și feminină este această configurație, este și cea mai rar întâlnită. Designerii de modă îndrăgesc acest tip de siluetă deoarece este ușor de îmbrăcat, fiind considerată practic un etalon al frumuseții corpului unei femei, așa că dacă ai o formă a corpului te poți considera cu adevărat norocoasă. 

manechin haine

Garderoba potrivită pentru forma corpului de tip clepsidră

Pentru a te bucura de formele corpului tău, alege piese care să sublinieze fiecare dintre aceste porțiuni. Nu încerca să ascunzi sau să maschezi aceste forme, de exemplu talia, prin piese largi sau drepte, dar nici nu încărca prea mult ținuta. Optează pentru acele piese vestimentare care par că te îmbracă în mod natural, fără efort, și care reușesc să mențină echilibrul dintre partea superioară și cea inferioară a corpului. 

Unele dintre acestea pot fi:

  • Rochiile cambrate pe corp, de lungime medie sau mini;
  • Rochiile în stil „linie A”
  • Fusta în cloș, cu talia bine definită;
  • Fusta cu straturi multiple;
  • Pantalonii largi, evazați în partea de jos;
  • Cămășile cu umeri supradimensionați sau cu accente simple în zona umerilor.

Bluză elegantă cu guler bărcuță cu nasturi perlați

Bluză elegantă cu guler bărcuță cu nasturi perlați 

  • Haine pentru partea de sus a corpului

Îți poți pune în evidență forma corpului chiar și dacă nu ai o formă a corpului de tip clepsidră, perfect echilibrată, dacă știi cum să alegi piesele vestimentare potrivite. Astfel, orice femeie se poate folosi de trucul de a mări umerii și șoldurile, prin haine supradimensionate folosite în locurile care au nevoie de un pic de volum. Pentru umeri se pot utiliza bureții sau croiala însăși, dând senzația de micșorare automată a părților corpului care cad sub acel punct de maxim vizual. Fusta cu straturi adaugă și ea o notă de amplitudine puternică și astfel, prin contrast, talia pare mai mică.

Fustă office cu croiul cloș și  talie înaltă

Fustă office cu croiul cloș și  talie înaltă 

  • Cum să îți evidențiezi talia

O femeie cu forma tip clepsidră are ca punct forte talia. În istorie au existat multe perioade în care fetele au încercat în fel și chip să își micșoreze talia. Unele dintre aceste metode au fost dureroase și extreme. Foarte multi ani, corsetele strânse cu fire puternice și înțepenite cu o structură dură și greu de suportat au fost articole de îmbrăcăminte obligatorii pentru orice femeie care își dorea să facă parte din înalta societate a vremurilor de atunci.

În ziua de astăzi, deși corsetele nu au ieșit total din modă, nu mai au totuși popularitatea de atunci. Rochiile sau fustele conice, în stil lalea, evidențiază însă la fel de bine formele feminine și sunt perfecte ca piese vestimentare de zi, pentru a fi purtate la birou alături de o cămașă elegantă. Un fel  modern de a-ți pune în valoare mijlocul este cureaua din talie, aplicată peste o bluză largă, fără formă, peste o rochie care nu are pense sau chiar peste un articol sport, dându-i astfel o notă de nou și inedit. Curelele pot fi late, stil centură sau subțiri și finuțe, asortate cu articolul vestimentar pe care îl scot în evidență sau în culori contrastante.

Fustă Electra office verde

Fustă Electra office verde 

  • Haine pentru partea de jos a corpului

Așa-numitele rochii „Linie A” sunt cele care au partea de sus destul de strâmtă, urmând linia trupului, iar partea de jos în forma literei A, adică există o mobilitate și o lejeritate automată. Datorită acestei construcții, chiar și femeile care nu au formă de clepsidră se pot îmbrăca, cu succes, într-o rochie cu acest tipar.

Cele mai cunoscute rochii de acest fel sunt cele trei sferturi, care se termină mai jos de genunchi, și care avantajează pe oricine. Ele pot fi frumoase în orice culoare, de la albastru tern la roșu pasional sau bine-cunoscutul negru. În garderoba oricărei femei trebuie să existe cel puțin o rochie neagră care să aibă materialul de calitate, croiala potrivită și măsura bună, adică nici prea strâmtă, nici prea largă. O asemenea piesă din dulapul propriu te poate salva din aproape orice situație.

O poți folosi la birou, la ieșire in parc, la teatru cu fetele, la o întâlnire de afaceri sau la revelion. O rochie simplă de acest fel poate fi accesorizată foarte ușor cu cercei mici și feminini, cu un șirag de perle sau cu o gentuță într-o culoare contrastantă, iar dacă are deja anumite detalii, le poți lăsa pe acestea să iasă în evidență. Privirile se vor întoarce oricum, garantat!

Rochie cu decolteu rotund și volănaș la umăr

Rochie cu decolteu rotund și volănaș la umăr

Ai în vedere aceste aspecte și recomandări și alege ceea ce ți se potrivește din magazinul nostru!

 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon