Cum sa alegi rochia care sa ti se potriveasca perfect formei corpului tau?

 

A porni în căutarea rochiei ideale reprezintă pentru multe doamne și domnișoare o adevărată provocare. De ce? Pentru că, pe lângă faptul că nehotărârea te poate pândi la fiecare pas, s-ar putea să fii nevoită să probezi mai multe ținute, poate chiar minim 5, înainte de a-ți forma o idee corectă. 

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că de cele mai  multe ori, sexul feminin nu este la curent cu ceea ce i se potrivește, în funcție de forma corpului, culoarea pielii sau a părului. Cu ajutorul informațiilor corecte legate de rochiile care se potrivesc cel mai bine fiecărei siluete, vei fi apreciată pentru stilul vestimentar pe care îl adopți, și mai mult, îți va crește și încrederea în tine și în propriile forțe. 

Acest ghid te va ajuta să iei cele mai bune decizii în privința ținutelor pe care le porți. Iată cum să alegi acele modele de rochii care să se potrivească perfect formei corpului tău.

Cum să alegi rochiile potrivite formei corpului tău.

Cu toate că unele femei sunt de părere că cel mai mult contează să te simți bine în pielea ta atunci când îmbraci o anumită piesă vestimentară, lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu. Desigur că este important să ai încrederea dată de hainele pe care le porți, însă la fel de mult contează să te informezi și să primești sfaturi în legătură cu alegerea acestora. 

Cea mai importantă regulă pentru a alege o rochie care să se potrivească perfect formelor tale este să ții cont de faptul că niciun corp nu este perfect. Tocmai de aceea, nici dimensiunile ideale nu există, iar rochiile sunt confectionate în așa fel încât fiecare femeie să se poată bucura de o ținută pe mărimea ei. 

Câteva sfaturi simple te vor ajuta să îmbrățișezi mult mai ușor micile imperfecțiuni fizice, care de fapt au puterea de a te diferenția plăcut de ceilalți. 

Iată care sunt principalele tipuri de siluetă, și cum să recunoști cu ușurință forma corpului tău astfel încât să alegi cu ușurință rochiile care ți se potrivesc. 

  • - Silueta tip clepsidră

Silueta de tip clepsidră, precum cea a lui Marilyn Monroe sau Jennifer Lopez, este considerată de majoritatea experților ca fiind ideală. Se remarcă prin proporțiile aproape perfect echilibrate, cu talia îngustă, șoldurile late egale cu umerii, și bazinul bine evidențiat. 

Dacă ai o astfel de siluetă, te poți considera o norocoasă deoarece este una dintre cele mai feminine și senzuale. Ție ți se potrivesc aproape toate modelele de rochii existente pe planetă, tocmai pentru ca te bucuri de un corp admirat de toți bărbații și invidiat de multe alte femei. Din acest motiv, îți poți pune ușor în evidență formele, iar rochiile sunt piesele vestimentare care îți subliniază cel mai bine feminitatea cu care ai fost înzestrată de la natură. Cum să faci asta?

Ei bine, totul constă într-un echilibru, atâta timp cât îți dorești un look de calitate. Talia și șoldurile pot să iasă în evidență, fie că le subliniezi cu un cordon, o curea sau de croiala pe corp a unei piese vestimentare. Încearcă să nu pui însă prea mult accent pe umeri sau șolduri, ci doar unul discret, precum cel din imaginea de mai jos, dat de volanele înguste de la bust. Dacă dorești să adaugi mai mult volum într-o anumită zonă, trebuie sa compensezi în egală măsură în alte părți ale corpului, ca să nu strici întreaga imagine de zeiță.

  • - Silueta dreptunghi

Dacă forma corpului tău este cea opusă clepsidrei, înseamnă ca este una de tip dreptunghi. Poate părea amuzant, însă multe femei se bucură de aceasta formă și sunt chiar mândre de asta. Această formă poate și denumirea de atletică. Majoritatea sportivelor au un astfel de corp, ceea ce este absolut minunat. 

Ai umerii egali cu șoldurile, iar talia nu este prea bine evidențiată? Atunci această categorie este destinată pentru tine, și te numeri printre norocoasele care pot ajunge cel mai rapid la abdomenul bine lucrat și atrăgător, atât de dorit.

Dacă dorești ca talia să-ți fie mai bine evidențiată, poartă acele modele de rochie care adaugă volum în zona umerilor și cea a șoldurilor. Vei vedea ca efectele sunt de-a dreptul impresionante, și astfel vei ajunge mai aproape de forma de clepsidră a corpului. Marchează-ți talia cu curele, corsete, brâuri sau orice alte accesorii. 

Dealtfel, poți opta cu succes și pentru rochiile drepte sau în formă de A, iar în momentul în care vei adauga și accesoriul menționat anterior, vei avea parte de o talie ideală.

  • - Silueta în forma de măr

Silueta de tip măr este reprezentată de umerii mai voluminoși decât șoldurile, și talia complet nemarcată. Aceste femei se pare că se bucură în schimb de cele mai frumoase picioare: lungi, subțiri și cu glezne fine.

În cazul în care ai parte de o astfel de siluetă, stiliștii îți recomandă să porți piese vestimentare mai închise la culoare în partea de sus, iar în partea de jos nuanțe mai deschise sau imprimeuri grafice. Acest lucru este ușor de realizat în cazul ținutelor office, formate din fustă și cămașă.

La o rochie, indiferent dacă este una casual sau de ocazie, neapărat ar trebui să optezi pentru cele cu un decolteu în V și o croială în A. Astfel te vei bucura de o silueta feminină și demnă de invidiat de oricine. Pentru cele de gală, alege unele lungi, maxi, cu volum în partea de jos.

  • - Silueta în formă de pară

Silueta în formă de pară este reprezentată de umerii mai mici decât șoldurile și o talie foarte ușor marcată.

Dacă ai o astfel de siluetă, designerii vestimentari îți recomandă să pui mai mult accent pe umeri, pentru a evidenția din punct de vedere vizual această zonă. Dantela, volanele, pensele, suprapunerile, încrețiturile si țintele sunt ideale atunci când dorești să porți ținuta potrivită. La fel, un decolteu mai accentuat va abate atenția de la lățimea mică a umerilor. 

În cazul în care rochia elegantă nu are astfel de detalii, optează pentru toate variantele de accesorii maxi, precum coliere, broșe, eșarfe sau șaluri cu care poți completa un astfel de outfit de gală. Îți vor sta de minune!

Ține cont de secretele menționate mai sus și alege acele rochii care te ajută să pui cel mai bine în evidență forma aparte a corpului tău. Doar în acest fel vei reuși să obții o armonie a siluetei tale, astfel încât să arăți întotdeauna în cea mai bună variantă a ta!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon