GHIDUL COMPLET PENTRU ALEGEREA ROCHIEI DE BAL: SFATURI SI TENDINTE

Sa presupunem ca te pregatesti sa participi la bal si esti in cautarea rochiei perfecte. In randurile ce urmeaza te vom ajuta sa descoperi care sunt tendintele in ceea ce priveste astfel de rochii de bal. Afla de asemenea ce ti se potriveste in functie de silueta si ce accesorii ai putea sa alegi pentru tinuta ta, astfel incat sa nu risti sa o incarci. Iata cateva sfaturi pretioase despre cum sa fii ca o adevarata printesa in seara de bal! 

Rochiile elegante, potrivite pentru orice ocazie

Despre rochii spunem adesea ca sunt elemente esentiale in garderoba oricarei femei, piesa vestimentara ce poate transforma orice moment in unul special. Conteaza insa si alegerea rochiei potrivite. Vorbim aici despre o provocare. Pentru nunta, bal de absolvire, o petrecere la firma sau poate o cina formala, orice eveniment necesita ca tinuta aleasa sa fie despre rochii elegante. 

Este foarte important sa tii cont de confort. O rochie care arata superb, dar este incomoda, iti poate limita mobilitatea, deci nu este o alegere buna. Tine cont de asemenea de echilibrul intre confort si stil, pentru fiecare ocazie in parte. Elementele complementare joaca si ele un rol important in alegerea pe care urmeaza sa o faci. Atat accesoriile, pantofii, cat si coafura sau geanta, trebuie sa fie in armonie cu rochia aleasa. 

In general, pentru a avea un look elegant si rafinat, este bine sa coordonezi corect culorile si stilurile. Evita sa adaugi prea multe accesorii, pentru a nu incarca rochia. Poate deveni nepotrivita pentru ocazie ulterior. 

Te intrebi cum sa alegi o rochie de bal in functie de silueta ta? 

Fiecare femeie este special, fiecare silueta are anumite caracteristici de care ar fi bine sa tinem cont. Asta pentru a sti pe ce anume sa punem accent, ce sa minimizam atunci cand alegem rochia potrivita. Spre exemplu, la o silueta de tip mar, care se caracterizeaza prin umeri si solduri de latime egala, dar cu talia mai larga, rochiile in stil A sunt o alegere buna. Asta pentru ca iti vor accentua talia si vor crea un echilibru perfect intre partea inferioara si cea superioara. 

In schimb, pentru cele care au silueta de tip clepsidra, cu talia foarte bine definita, cu umerii si soldurile mai late, pot alege o rochie cu cordon la mijloc. Aceasta este excelenta pentru a evidentia zona taliei, un atu de altfel. La silueta de tip para insa, rochiile cu talie inalta sunt mai potrivite, pentru ca vor accentua talia si, in acelasi timp, vor minimiza soldurile. 

Stiati ca rochiile de seara, mai ales cele cu design simplu, pot crea un efect de alungire? Sunt ideale pentru cele cu silueta dreptunghiulara. Astfel, anumite detalii sau elemente de design pot juca un rol important in privinta acentuarii sau minimizarii unor caracteristici ale corpului.  Aplicatiile, fie vorba despre broderii sau detalii stralucitoare, pot atrage atentia asupra unor zone pe care vei dori sa le accentuezi. De preferat sa incerci mai multe tipuri de rochii, inainte de a alege rochia, pentru ca vei constata, cu surprindere, faptul ca fiecare rochie arata diferit pe corp. 

Care sunt tendintele in materie de rochii de bal

In ceea ce priveste tendintele pentru rochiile de bal, sunt foarte multe influente, de la moda retro la cea moderna. Stim sigur ca mare apreciere cunosc stilurile minimaliste, cele care accentueaza silueta feminina de asemenea. Rochiile cu taieturi mai indraznete, cele cu umerii goi sau cu detalii lucioase sunt acum in trend. Acestea iti pot oferi acel look glamour, mai ales pentru tinuta perfecta la un eveniment special, cum ar fi seara de bal. 

In ceea ce priveste materialele, sunt la mare cautare cele fluide, cele care, atunci cand le porti, iti pot oferi lejeritate si confort. Spre exemplu satinul si sifonul, precum si anumite texturi precum dantela si matasea pot fi alegeri foarte bine pentru rochiile de bal. Mai mult decat atat, in acest an se poarta rochiile in nuante precum violet, albastru regal, purpuriu sau rosu, dar cel intens. Pot fi pe lista favoritelor si culorile neutre, fie vorba de negru, alb sau nuante de bej.

Cum sa alegi culoarea si modelul de rochie de bal? 

Sa alegi o rochie in functie de tonul pielii tale este de asemenea un aspect important si face diferenta dintre acea rochie care te va complimenta si una care nu va avea acest efect. 

La tonurile calde este recomandat, in general, culori precum rosu, portocaliu, galben, crem sau auriu. In schimb, la tonurile mai reci de piele, care au subton roz, albastru sau mov, sunt recomandate culori precum albastru, verde, roz, mov sau argintiu. 

Desigur ca in ceea ce priveste culoarea rochiei, aceasta trebuie sa fie potrivita pentru evenimentul la care vei participa. La un bal de absolvire spre exemplu, culorile vii sunt alegeri minunate, pentru ca ofera un aer tineresc. Sunt optiuni rochiile ale, elegante, cele care au texturi interesante precum voalul sau neoprenul, pentru ca au un aer distinct. Iar la un eveniment de seara, culorile mai intunecate sau cele neutre pot aduce o nota de rafinament si eleganta. 

Sa vorbim si despre accesorizarea diferitelor tipuri de rochii 

Pentru o accesorizare corecta a rochiilor de seara, a unei rochii de bal, o arta in sine pana la urma, vei incerca sa transformi tinuta obisnuita in una impresionanta. Si accesoriile vor fi alese in functie de tipul de rochie. Pentru cele care opteaza pentru un look minimalist, cel care presupune o rochie simpla, completata de bijuterii statement, cu o geanta de mana cu design deosebit pot reusi complet accesorizarea. Pe de alta parte, la rochii cu multe detalii sau imprimeuri, alegi accesorii mai subtile, pentru a nu incarca tinuta. 

Nu este necesar ca toate elementele din tinuta sa se potriveasca cu nuanta rochiei. Insa este de preferat ca acestea sa fie in aceeasi paleta cromatica. Asadar, la rochiile rosii elegante, pot fi alese bijuterii aurii sau argintii, la rochiile albastre se potrivesc accesoriile argintii sau albe

Pentru ca si pantofii la randul lor sunt elemente esentiale, nu uitam de acestia. Trebuie sa fie estetici, dar si confortabili in acelasi timp, mai ales tinand cont de timpul pe care il vei petrece pe ringul de dans. Pantofii pot influenta si ei cum arata lookul tau final, asadar alegerea acestora nu este facuta la intamplare. 

Ce accesorii alegi pentru rochia de bal?

Pentru a crea o tinuta impresionanta, ai nevoie de accesorii pentru rochia de bal. Bijuteriile de tip pietre pretioase, stralucitoare, poate bratarile statament sau cerceii lungi sunt variante optime. Tine cont de:

     La tinutele cu decolteu adanc, alege o bijuterie statement, un colier lung cu pietre stralucitoare.

     La rochiile cu maneca scurta sau chiar fara maneci alege bratari statement.

     La rochiile cu umeri goi, alege cercei lungi.

     Pantofii pe care ii vei purta de preferat sa fie in acord cu restul tinutei, cromatic si stilistic vorbind. 

Fii atenta la dress code-ul evenimentului. Pentru un bal formal, bijuteriile fine si elegante sunt potrivite, in timp ce la o petrecere mai casual poti opta pentru accesorii mai colorate. De asemenea, opteaza pentru sandale sau pantofi confortabili, care iti permit sa dansezi fara restrictii. 

Cum sa depozitezi si pastrezi rochia de bal, impecabila pana la urmatoarea ei purtare

Iti vei da seama si tu, rochia de bal o vei asocia ulterior cu amintiri pretioase. Este de la sine inteles ca vei dori sa o pastrezi intacta. In functie de tipul de material din care este realizata, o vei curata ca atare. La cele din matase, se exclude posibilitatea de a opta pentru curatare chimica. La cele din satin spre exemplu, spalarea in conditii casnice se accepta, insa cu precautie. Cat priveste rochiile din dantela, acestea au in componenta lor un material ce se poate deteriora foarte usor. Asadar este recomandata sa o speli delicat. 

Daca ai o rochie neagra, despre intretinerea si depozitarea acesteia trebuie sa stii ca are nevoie sa fie ferita de lumina solara, de umiditatea sau de temperatura extrema. Poti gasi in comert huse speciale care sa te ajute sa depozitezi corect rochia. 

Daca planuiesti sa o porti si la alte evenimente, posibil ca vei dori sa o modifici putin. Cu putina creativitate vei putea de asemenea sa o transformi in alte piese vestimentare. Totul pentru a pastra amintiri pretioase de la acel eveniment, sub o forma sau alta. 

Acum ca ai toate aceste informatii pretioase la indemena, vei sti cum sa iti alegi rochia potrivita. Alege modelul potrivit pentru silueta ta, accesorizeaza corect si in cele din urma depoziteaza rochia cum trebuie.

Te asteptam in pagina noastra sa iti alegi rochia de bal si sa stralucesti la bal!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon