Cum sa iti creezi tinutele de festival ideale

Cum arată pentru tine ținuta ideală de festival? Este aceea care să-ți permită să te simți în largul tău, dar în același timp să te facă remarcată prin originalitate și să te diferențieze în mulțime, nu-i așa? 

Descoperă mai jos care sunt propunerile noastre de outfituri de festival, care pot să-ți confere look-ul aparte pe care îl cauți la un astfel de eveniment, indiferent că participi la un festival pop, rock sau dansezi o noapte întreagă pe beat-uri de muzică electronică! 

Importanța ținutelor de festival 

O ținută de festival trebuie să-ți permită să simți în largul tău pe toată durata evenimentului, pentru a intra în atmosfera respectivă și a te bucura de ritmurile preferate într-un outfit cât mai comod și confortabil.

În aceeași măsură însă, o astfel de ocazie este momentul perfect să experimentezi cu cele mai cool și nonconformiste alegeri. Vara, în mod special, îți oferă prilejul să îți pui în evidență creativitatea și să te exprimi într-un mod cât mai original, așa cum îți dorești! 

Noi venim în sprijinul tău cu câteva propuneri care te vor ajuta să creezi un look de neegalat, și care să te reprezinte cât mai bine. Iată ce vei învăța în acest articol. 

Sfaturi pentru crearea unei ținute de festival 

Inspiră-te din tendințe!

  • Tendințe actuale în moda festivalurilor

Ca femeie, ținutele de festival îți permit să ieși din anonimat și să îți exprimi stilul personal într-un mod cât mai autentic. Te poți inspira din tendințele actuale pentru a te manifesta vestimentar așa cum îți dorești, și pentru a crea outfituri unice și originale. 

  • Cum să adaptezi tendințele la propriul stil

Adaptează ceea ce vezi pe podiumurile de modă și mai ales la vedetele preferate, astfel încât să creezi outfituri potrivite gustului tău.

Îți poți adapta ținuta la tipul de festival la care participi, dar și la condițiile atmosferice, de pildă. Astfel, vei putea dansa pe ritmurile preferate o noapte întreagă! 

  • Idei de surse de inspirație pentru ținutele de festival 

Ai simțit ritmurile electro și beat de la Electric Castle sau Untold în acest an? Sau ai rememorat de curând atmosfera Disco a anilor '80, cu o ținută și un machiaj extravagant? Ei bine, toate acestea sunt ocazii de unde te poți inspira pentru a crea lookul perfect pentru tine!

În plus, poți vedea aici câteva recomandări și idei de ținute cu rochii, potrivite pentru festival! 

Alege ținute confortabile și practice 

  • Material și texturi potrivite

Indiferent dacă este vorba de muzică rock, pop sau disco, un festival este un eveniment la care este important să te simți confortabil prin ceea ce porți, pentru a face față unei nopți întregi de distracție. Îmbrăcămintea de damă și accesoriile pe care le porți trebuie să fie stylish și să te scoată din anonimat, dar în egallă măsură trebuie să pui în prim plan confortul pe care ți-l oferă. 

Cele mai potrivite materiale sunt cele care permit corpului să respire, și care se usucă rapid în caz de precipitații. Optează pentru ținute lejere din bumbac, in, voal, sau combină de pildă pantaloni scurți din denim cu un caftan elegant din mătase imprimată, pentru un look unic!

  • Evită hainele și accesoriile incomode

Chiar dacă vrei să ieși în evidență printr-o ținută cât mai cool, nu neglija aspectul practic atunci când trebuie să faci față unei nopți întregi de distracție. Acordă atenție confortului și evită hainele strâmte sau incomode și accesoriile prea lungi, care te pot încurca. 

Optează pentru pantaloni casual largi, lungi sau scurți, pentru salopete cu un aer retro dar extrem de elegant și comod, și pentru rochii în stil boho-chic dacă ești la un festival de vară la malul mării. 

  • Importanța încălțămintei adecvate

La fel de important este să alegi încălțăminte de damă comodă și practică, de preferință sandale sau sneakerși cu talpă joasă. Ghetele sau botinele scurte sunt perfecte pentru orice eveniment, inclusiv pentru un concert rock, indiferent de anotimp, așa că nu ezita să-ți cauți modelele preferate în colecțiile noastre! 

Joacă-te cu imprimeurile și culorile 

  • Culori vibrante și contrastante

Ritmurile electrizante sunt motivul și pretextul perfect pentru a te juca la un festival cu imprimeuri și culori vii și apetisante.

De pildă, poți alege să porți rochii cu animal print la un eveniment outdoor unde vei dansa întreaga după masă. O astfel de ținută îți permite să-ți pui în evidență feminitatea siluetei prin fiecare mișcare a corpului! 

  • Combinații îndrăznețe de imprimeuri

Îndrăznește și ceva mai mult! Nu ezita să apelezi la machiaj în tonuri îndrăznețe sau accente sclipitoare, dar încearcă acest lucru și în ceea ce privește ținuta! Combinațiile neobișnuite pot fi obținute și prin suprapunerea atentă a imprimeurilor de diferite tipuri, așa că încearcă să experimentezi diverse variante. 

Poți suprapune, de exemplu, un pattern geometric al unei jachete peste unul mai subtil, de tip buline al unor pantaloni sau al unei fuste scurte, pentru un look eclectic. Poți încerca un astfel de layering sau mx de texturi la un eveniment în aer liber, cum este de exemplu un festival de muzică pop! 

  • Cum să echilibrezi culorile și imprimeurile într-o ținută 

În aceeași măsură este important să știi cum să echilibrezi culorile și imprimeurile atunci când îți creezi o ținută originală de festival. De exemplu, jeanșii scurți de culoare albastru sau crem sunt de neegalat alături de kimono-ul vesel cu franjuri, din mătase sau in, pe care îl poți purta acum! Chiar dacă pare o combinație eclectică, vei putea să o pui în evidență cât mai cool! 

În plus, poți încerca o combinație de rochie de damă chic din voal sau mătase împreună cu o jachetă din denim sau piele. Poartă alături de sandale sau ghete scurte și comode, și o geantă simplă și lejeră, de tip cross-body. 

Accesorizează inteligent

  • Pălării, pături și alte accesorii de protecție solară

Accesoriile sunt de nelipsit pentru un festival care are loc în aer liber, mai ales vara! Cu toate acestea, ele nu oferă doar protecția solară de care ai nevoie, ci sunt și o modalitate de a-ți completa cât mai creativ ținuta pe care o porți.

Fie că optezi pentru pălării, cu boruri mari, eșarfe colorate din mătase ori pentru ochelari de soare cu rame supradimensionate, toate acestea sunt o modalitate de a-ți completa lookul și a-i accentua punctele forte. 

  • Bijuterii și accesorii statement 

Câteva bijuterii de damă simple sau statement trebuie să se regăsească în ținutele tale de festival din acest an. Nu ți-ai putea imagina un concert rock fără accesoriile potrivite, care să completeze ținuta, nu-i așa? 

Dacă preferi stilul country, pop sau disco, este important să accesorizezi cu elementele potrivite. De pildă, cerceii mari și colorați împreună cu ochelarii cu rame mari sunt ideali pentru a te dezlănțui pe ritmuri retro, iar câteva flori naturale în păr și o bentiță colorată îți vor completa perfect rochița boho-chic pe care o alegi pentru un eveniment de la malul mării, de pe plajă.

  • Genți și rucsacuri practice și stilizate

Optează pentru genți de umăr sau rucsacuri de spate practice și comode atunci când ești la un festival, indiferent unde te afli. De pildă, gentuțele mici de tip cross-body pot completa perfect o ținută cu rochie sau pantaloni de damă, în timp ce un rucsac este ideal pentru evenimentele care țin câteva zile.

Ce spui de un model de back-pack cu design floral sau geometric stilizat, pentru a aduce un plus de șarm ținutei tale boho? 

Straturi și îmbrăcăminte adaptabilă

  • Cum să te pregătești pentru schimbările de temperatură

Există deja câteva evenimente care sunt renumite pentru....imprevizibilitatea vremii, așa că trebuie să fii pregătită în orice moment de astfel de capricii naturale. Nu uita să adaugi în back-pack-ul de festival din acest an și haine potrivite pentru schimbările de temperatură.

Pregătește ținute din materiale impermeabile sau care se pot usca ușor, și nu uita de una sau două jachete mai călduroase, indiferent de anotimpul în care ești. 

  • Folosirea straturilor în mod creativ

O jachetă sau un cardigan de damă sunt nu doar exemple de vestimentație potrivită pentru schimbările capricioase ale vremii, și ci modalități în care te poți exprima creativ și neconvențional atunci când ești la un festival de muzică în aer liber.

Astfel, poți combina un hanorac din tricot sau o geacă de piele, indiferent de materialul acestora, cu perechea ta favorită de pantaloni de damă. Nu te teme să folosești lungimi și texturi diferite, pentru a le îmbina cât mai original.

  • Accesorii pentru ploaie și vreme neprevăzută

Câteva accesorii potrivite îți vor permite să te bucuri de momentele tale preferate la un festival în aer liber, indiferent de condițiile de vreme! 

De exemplu, nu uita să adaugi în bagajul de vacanță o pălărie cu boruri mari sau mici, dar mai ales o pelerină de ploaie cool, transparentă sau viu colorată, ce lasă să se vadă rochița scurtă sau pantalonii midi pe care îi porți!

Creează-ți ținute personalizate

  • Reciclarea hainelor vechi în ținute noi

Chiar dacă un festival este un eveniment pe care îl aștepți de mult timp și o ocazie să te pui în valoare cât mai original și creativ, asta nu înseamnă că trebuie să investești mereu în ținute cu totul noi.

Jeanșii lungi pe care îi poți transforma în pantaloni scurți, sau rochiile de damă la care să le adaptezi mânecile ori volanele sunt exemple de haine pe care le poți modifica oricând, pentru a le conferi un suflu nou!

  • DIY (Do It Yourself): personalizarea hainelor și accesoriilor

Personalizarea vestimentației și a accesoriilor este una dintre cele mai originale idei prin care să ieși în evidență la un eveniment la care participi în acest an! Astfel, poți adăuga insigne, mesaje în culori vii realizate cu markere, decupaje sau broderii pe fața sau mânecile unei bluze, a unui top sau a unei rochii, pentru un plus de charm și nonconformism. 

  • Importanța exprimării individuale în ținutele de festival

Cel mai important, pe lângă starea ta de bine de la festival, este să-ți pui în evidență personalitatea prin alegerea de haine și accesorii cât mai originale. Nu ezita, așadar, să testezi diverse combinații înanite de a fi alături de prietenii tăi la momentele de distracție maximă! 

Sfaturi pentru festivaluri specifice

  • Festivaluri de muzică în aer liber

Festivalurile de muzică sunt ocaziile cele mai propice pentru a experimenta ținute cât mai diverse, nonconformiste, informale, așa că nu te teme să experimentezi cu propunerile noastre de mai sus. Alege modelele de rochii de damă, pantaloni, hanorace sau încălțăminte care să-ți permită să te simți cât mai largul tău și să dansezi o noapte întreagă, cât te țin puterile, indiferent de ritm.

  • Festivaluri tematice sau de carnaval

Dacă ești la un carnaval alături de copii sau la un eveniment cu o anumită tematică, este important să ai în vedere specificul acestuia. De exemplu, dacă participi la un festival de gătit în aer liber poți opta pentru o ținută de inspirație tradițională, cum ar fi o rochie sau o cămașă cu volane și broderie pe măneci, la gât sau la bust.

  • Festivaluri de artă și cultură

Atunci când ești la un eveniment de tip Garden Party sau ai ocazia să iei parte la un festival de artă în aer liber, nu ezita să-ți pui în evidență feminitatea prin purtarea unei rochii midi, de tip cocktail, sau a uneia vaporoase și elegante din mptase, potrivită pentru sezonul cald. 

Concluzie

În concluzie, evenimentele în aer liber sunt ocazii în care poți să te exprimi cât mai creativ din punct de vedere vestimentar. 

Ține cont de propunerile noastre în alegerea ținutelor de festival, astfel încât să te bucuri din plin de lookul tău dar și să profiți din plin de distracție! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon