• Retur gratuit în 14 zile
  • Transport gratuit în România
  • 0376.44.88.00

Respectarea codului vestimentar – importanta tinutelor decente

Multe persoane nici nu se gandesc de cu seara la ceea ce vor purta in ziua urmatoare, fie la munca, fie in diversele locuri in care vor ajunge. Unele insa pregatesc totul pentru urmatoarea zi, pentru evenimentul ce urmeaza, iar altele doar se gandesc la asta.

Cert este un lucru si anume ca in acest proces, fiecare cauta sa adopte o tinuta care sa ii ofere in primul rand confort. Despre stilul acesteia insa sunt de sesizat extremele spre care se indreapta fiecare. Mai ales publicul feminin acorda o atentie deosebita complexitatii tinutelor, vizand atat partea de confort, cat si cea de estetica. Preocuparea constanta vis a vis de vestimentatie face parte din grijile de zi cu zi ale femeilor. Se spune ca gusturile nu se discuta, insa unele persoane sunt de parere ca anumite aspecte ar trebui subliniate publicului feminin atunci cand vine vorba de vestimentatie.

Respectarea codului vestimentar al diverselor evenimente constituie o regula de aur, care echilibreaza situatia mai ales in randul celor ce tind sa adopte tinute indraznete spre vulgar. Cel putin in ceea ce priveste outfiturile pentru birou, un echilibru intre practic si profesionist este necesar.

Vestimentatia feminina si decenta tinutelor

Desigur ca un impact deosebit asupra garderobei il au tendintele in materie de imbracaminte. Ceea ce nu trebuie sa uite o femeie este ca fiecare local, fiecare tip de eveniment are un anumit cod vestimentar. Chiar si atunci cand acesta este unul permisiv, ideal este a mentine linia decentei. Importanta pe care acest detaliu o are in a clasifica o femeie ca fiind cu clasa, cu gusturi alese este de proportii.

In ce masura conteaza decenta, odata cu respectarea codului vestimentar, de la locul de munca, spre exemplu? Ei bine, asta se va reflecta inclusiv la nivelul productivitatii oferite. O tinuta profesionala, cu specific office bine conturat, va aduce o cu totul alta atmosfera in mediul in care fiecare se dezvolta. Deci da, tinuta este de impact, chiar si la locul de munca, nu doar la evenimente si petreceri.

Daca lucrezi intr-un mediu business, spre exemplu, neaparat trebuie sa te adaptezi la etica organizatiei, chiar daca asta implica sa te adaptezi la conditiile de vreme fluctuante. Chiar daca se prefera clasicul, acesta nu trebuie sa depaseasca anumite linii ale decentei.

Calea cea mai sigura pentru a nu exagera prin tinuta aleasa in functie de ocazie este prin a citi un ghid vestimentar in acest scop. Ca femeie, daca doresti sa fii luata in serios, dar totodata sa fii si provocatoare, trebuie sa fii deosebit de atenta la tinuta pe care o abordezi. Asadar, raporteaza-te la specificul fiecarui eveniment la care participi, avantajandu-te prin tinute corespunzatoare. Urmeaza sa iei parte la o petrecere a companiei din care faci parte sau la o masa de afaceri? In acest caz, poti depasi linia decentei pe care obisnuiesti sa o pastrezi la locul de munca, insa de asemenea cu limita.

Poti tinde spre linia smart-casual, incluzand si detalii de genul decolteului ceva mai adanc, fusta care nu este neaparat midi, spatele gol, despicaturile pe picior si asa mai departe.

Nu este insa obligatoriu a purta rochii sau fuste in cadrul evenimentelor formale. De asemenea sunt potrivite si tinutele alcatuite din pantaloni, in masura in care respecta un codul vestimentar impus de ocazie. In acest sens, optiuni nenumarate sunt disponibile si in cadrul magazinului nostru.

In functie de preferintele coloristice poti comanda pantaloni office de la DyFashion la preturi accesibile. Completeaza-ti tinuta cu o camasa pe masura, de asemenea din magazinul nostru. Nu ai limite cand vine vorba despre numarul tinutelor office din garderoba, iar noi te ajutam cu haine moderne, in trend cu tendintele.

Indiferent de specificul unei ocazii, eveniment etc. te asteptam pe site-ul nostru cu oferte care se incadreaza in dresscod-uri variate, dupa caz.

Ultimele știri