Cum sa te imbraci adecvat in functie de sezon

doua fete care zambesc

Fiecare dintre anotimpuri vine cu propriile provocări în ceea ce privește ținutele. Cu toate acestea, o mulțime de piese vestimentare sunt extrem de versatile și pot fi purtate în sezoanele intermediare, de exemplu intre primăvară și vară, ori dinspre vară înspre o toamnă târzie. Un look stylish nu este greu de obținut, dacă știi anumite secrete de stil care să te pună cât mai bine în evidență și să-ți permită combinații vestimentare multiple, indiferent de câte articole vestimentare ai în șifonier.

Din rândurile de mai jos vei învăța mai multe despre cum să te îmbraci adecvat în funcție de fiecare perioadă din an, astfel încât să te simți confortabil în orice moment cu hainele potrivite.

Ținute casual pentru orice anotimp

Tendințele curente din modă permit combinații vestimentare din ce în ce mai variate și mai versatile, iar ceea ce părea până nu demult un look office rigid, de exemplu, este acum mult mai permisiv și mai ușor de obținut.

Din fericire, și paleta ținutelor casual s-a diversificat extrem de mult. Niște ghete confortabile se potrivesc minunat cu o rochie lungă și vaporoasă în sezonul rece, alături de un cardigan călduros, iar un pardesiu lung de damă este preferat de multe ori alături de jeanși comozi și o geantă chic alături. 

Hainele casual potrivite pentru orice anotimp includ rochii comode din bumbac, vâscoză sau tricot, blugi care pot fi purtați atât cu bocanci cât și cu sandale, vara, bluze versatile în stil cămașă sau bluze groase de damă pentru iarnă, malete pe gât, fuste plisate, pardesie în culori universale, care pot fi asortate ușor, haine scurte de fâș cu care poți crea outfituri atrăgătoare. 

Mai jos vei afla mai multe despre cum să combini aceste piese, în funcție de sezonul în care le vei purta.

fata imbracata cu pulover lila si ochelari roz

Învață cum să te îmbraci corect în funcție de anotimp

Cum să te îmbraci primăvara

Primăvara este anotimpul deschiderii și al noilor începuturi, iar acesta poate fi un moment perfect pentru a adăuga în garderoba ta câteva piese noi și uimitoare. Ce spui despre niște articole vestimentare în culori delicate precum bej, roz pudră, albastru sau gri deschis? 

  • - Un pardesiu universal

Alege pentru acest sezon haine casual de primăvară perfecte atât pentru office, cât și pentru ieșirile în aer liber, care sunt tot mai dese acum. Piesele de nelipsit în acest sezon sunt reprezentate de o pereche comodă de jeanși, dar și de un pardesiu universal și botine de damă scurte, cu toc mediu. 

  • - Rochii casual de zi 

O rochie de zi în stil casual poate fi purtată atât cu pantofi și un palton subțire, cât și cu o jachetă scurtă până în talie. În ceea ce privește încălțămintea de damă, poți asorta atât pantofi de zi, cu platformă, cât și cizme înalte. O curea sau niște accesorii bogate adaugă un plus de stil, și nu uita să-ți accesorizezi fiecare ținută cu geanta potrivită, de preferat mică sau medie. 

  • - Pulovere din mohair

Pentru o ținută corectă, asortează o cămașă sau un pulover subțire de mohair la perechea favorită de blugi, combină cu ghete ușoare și adaugă un sacou sau un pardesiu chic. Dacă preferi pantalonii conici, în stil office pentru ținutele de zi, optează pentru pantofi cu toc înalt, deoarece vei arăta elegant indiferent de locul în care te afli. 

femeie care sta in fata unor scutere

Ținute de vară

Vara este anotimpul sandalelor de damă diafane, al rochiilor lungi și vaporoase, al tricourilor largi și al bluzelor fără mâneci, precum și al tuturor dorințelor îndeplinite în materie de ținute fashion reușite. Este ușor să compui acum un look casual, relaxat de zi cu articole confortabile de acest fel. 

  • - Rochii stil cămașă

Tot ce ai nevoie pentru sezonul cald sunt câteva cămăși subțiri și ușoare, cu mâneci bogate, una sau două din perechile favorite de jeanși, sandale subțiri cu barete sau niște mocasini din piele moale, eventual o pălărie și multe accesorii. O rochie stil cămașă este și ea o piesă extrem de reușită pe care o poți purta în acest sezon, fie cu pantofi închiși în față fie cu balerini. Citește aici despre cum să porți o rochie stil cămașă, și mai multe idei de asortare. 

  • - Rochii și fuste vaporoase

Rochiile sau fustele de damă din materiale ușoare sunt ideale pentru sezonul de vară. Optează pentru culori deschise, luminoase, care nu absorb căldura, și astfel te vei simți oricând în largul tău.

femeie imbracata in protocaliu

Îmbrăcămintea de toamnă

Culorile cele mai potrivite pentru acest anotimp sunt cele pământii, calde precum roșu închis, cărămiziu, maro, burgundy, dar și verde închis de tip smarald, iar o rochie de toamnă în astfel de culori sau imprimeuri va încălzi, la propriu și figurat, locul unde te afli. 

  • - Fustele plisate, potrivite pentru ținute de birou

La rândul ei, o fustă plisată este o piesă pe care o poți purta în acest anotimp, împreună cu bluze din mohair ușor sau cu cămăși ample, cu mânecă generoasă. Niște brățări bogate te vor pune și mai bine în valoare, iar peste toate acestea poți purta fie o vestă cambrată de fâș, fie o jachetă scurtă până în talie. 

  • - Rochii tricotate

Dacă vrei să obții o imagine casual și relaxată în orice moment, optează pentru o rochie tricotată. Aceasta este ideală nu doar pentru birou, ci și pentru ocazii mai speciale, indiferent dacă optezi pentru un model cambrat pe corp sau pentru o variantă loose, mai lejeră. O poți purta atât cu pantofi cu toc gros, cât și cu cizme subțiri, împreună cu un pardesiu ușor. 

  • - Un trench-coat pentru zile ploioase

În acest sezon, un trench-coat poate transforma orice zi ploioasă și mohorâtă de toamnă într-una plină de stil și eleganță. Fiind o piesă universală, acesta oferă un look sofisticat unei ținute, și are avantajul că poate fi purtat atât cu fuste sau rochii, cât și cu pantaloni.

femeie cu trench-cout crem si bereta albastra

Cum să te îmbraci iarna

  • - Palton lung și călduros

Paltoanele și gecile de iarnă sunt de nelipsit în acest anotimp. Din fericire, acum ai la dispoziție modele din ce în ce mai variate și mai versatile, realizate din materiale moderne și călduroase, care se adaptează cu ușurință corpului. 

  • - Un compleu elegant

Pentru interior, poți alege să porți compleuri elegante de damă, realizate din două piese, fie cu fustă fie cu pantaloni. Acestea sunt realizate fie cu tăietură simplă la gât, fie cu guler clasic, așa că nu va fi dificil să-ți găsești modelul preferat. 

  • - Jacketă sau pardesiu scurt de fâș

Pentru a obține un look confortabil de zi, poartă de exemplu un fâș matlasat într-o culoare vie precum verde tonic sau albastru marin cu pantaloni conici, în stil office, su cu unii subțiri, negri, din piele ecologică. O geacă albă, vișinie sau mov, cu blăniță la gât, îți va oferi confortul termic dorit și te va face să te simți în largul tău la patinoar sau la o plimbare. 

femeie roscata cu geaca vernil

Ținutele corect alese, alese adecvat în funcție de forma corpului, te vor face să arăți bine în orice anotimp. Cu piesele vestimentare versatile și moderne propuse mai sus, pe care să le ai pregătite indiferent de sezon, poți aștepta cu zâmbetul pe buze orice perioadă a anului, astfel încât să arăți oricând în cea mai bună formă.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon