Ce este tricotul și de ce să îl alegi


 
În articolul de astăzi îți facem cunoștință (în cazul în care nu ești deja familiarizată cu acest material) cu un produs textil foarte apreciat în sezonul rece: tricotul. Tricoturile sunt preferate pentru realizarea hainelor groase, ideale pentru zilele friguroase grație proprietăților pe care le are și care păstrează confortul termic dorit.
 
În plus, sezonul acesta cardiganele tricotate sunt la mare căutare, așadar este o idee bună să descoperi mai multe informații despre acest material. 

Câte variante de tricot există?

Tricoturile sunt de mai multe tipuri, fiecare dintre ele oferind un anumit grad de confort și de căldură și realizând diverse efecte vizuale. Așadar, vorbim despre următoarele variante de tricot: 

    • Fin ripsat
    • Ripsat
    • Ochiuri plasă
    • Neted
    • Împletitură
    • Motiv în dungi cu împletitură
    • Ochiuri bobițe
    • Fin cu motiv jaquard

 

Cum întreținem hainele din tricot

Pentru a te putea bucura o perioadă cât mai lungă de hainele vestimentare din tricot, respectă recomandările de pe eticheta acestora. Foarte important este ca, înainte de spălare, să le întorci pe dos. Utilizează detergent lichid, recomandat pentru lână și nu folosi balsam, deoarece există riscul ca firele să-și piardă din rezistență.
 
De asemenea, acordă atenție modului în care le usuci și le păstrezi; știai, de exemplu, că îmbrăcămintea realizată din acest material se păstrează întotdeauna în poziție orizonatală? Puse pe umeraș în poziție verticală, acestea se pot deforma. Atenție! Hainele din tricot nu trebuie stoarse. Surplusul de apă se poate îndepărta cu ajutorul a două prosoape din frontir, care să absoarbă excesul de umezeală. Nu usca niciodată hainele din tricot la lumina directă a soarelui.
 
Unul dintre avantajele hainelor din tricot este că nu necesită călcare; aceste produse textile au o elasticitate foarte bună și, de cele mai multe ori, cutele nu-și fac apariția.
 

Cum purtăm hainele din tricot?

Din lista de haine pentru toamnă-iarnă fac parte și tricotajele; așadar, fiindcă tot este sezonul lor, nu ar strica puțină inspirație referitoare la modul în care le putem combina. Îmbrăcămintea din tricot este practică, versatilă, călduroasă și confortabilă, deci ai toate motivele să o porți! Iată cum poți să integrezi tricotul în ținutele tale, în anotimpurile reci: 

    • Optează pentru rochii din tricot în diverse nuanțe, pe care le poți purta cu cizme lungi, botine și trench-uri.
    • Poartă cardigane tricotate, uni, care se asortează cu jeanși, fuste sau leggins de piele.
    • Alege veste tricotate, cu aspect elegant, ideale pentru un plus de confort termic. Poartă-le peste cămăși, pentru un look impecabil și călduros la birou.
    • Accesorizează ținutele din sezonul rece cu pălării tricotate, în nuanțe intense, care să se potrivească cu paltoanele și jachetele pe care le ai deja în garderobă.
    • În mare vogă în zilele friguroase sunt compleurile din două piese realizate din tricot. Fie că optezi pentru seturi cu fustă sau cu pantaloni, vei arăta elegant și te vei simți confortabil!

 
Dacă ai decis să adaugi în colecția ta de haine de toamnă-iarnă, articole din tricot, te invităm să descoperi selecția produse din magazinul nostru online și să beneficiezi de prețurile accesibile pe cre ți le oferim!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon